Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Plectrum: Mellow EP-release ‘From Mellow Hill’

27 juni @ 18:00 - 22:00

Gratis

Voor het tweede jaar op rij strijkt de Truiense concertorganisatie PLECTRUM neer in Vrijstaat A. Na een onvergetelijke eerste passage, dient dit jaar zich aan als een avond die volledig in het teken staat van het stevigere gitaarwerk! We raden de liefhebbers van ‘Rock ’n Roll’ dan ook ten stelligste aan om donderdag 27 juni met stip te noteren in de agenda. Die dag pakken local én self made heroes, Mellow, dan ook uit met de release van hun debuut EP. De zalige support bands krijg je er gratis en voor niets bij!

 

Vorig jaar kregen jullie al een voorsmaakje van de indie synth rock formatie Mellow in Vrijstaat A, zij het toen nog als warming up in een -toen- nieuwe bezetting. Het afgelopen jaar werkte de vierkoppige band keihard aan een ijzersterk, nieuw repertoire en hun live performance. Het resultaat daarvan is hun eerste officiële wapenfeit, een EP (met vijf ijzersterke tracks) en een bijhorende release-show. Voor het eerst integraal te horen in Vrijstaat A!

 

Deze EP namen ze overigens eigenhandig op in hun eigen studio, Mellow Hill. Hun EP is dan ook toepasselijk genaamd ‘From Mellow Hill’.
Muzikaal staat Mellow nog steeds garant voor Indie Rock, retestrakke drums, fijnbesnaarde riffs, begeesterende bass én synths om alles naar een apart en hoger niveau te tillen!

 

In hun zog nemen ze ontzettend leuke support mee: Deman Rogue en This Tomorrow.

 

Zak 27 juni af naar Vrijstaat A en gooi je heupen los op Plectrum!

______________________________

𝗦𝗨𝗣𝗣𝗢𝗥𝗧:

▸▸▸ 𝗗𝗘𝗠𝗔𝗡 𝗥𝗢𝗚𝗨𝗘
Ondanks dat hun bakermat in het pittoreske Alken ligt, klinkt het alsof ze integraal geïmporteerd zijn uit Memphis, Tennessee. Dit kwartet brengt dan ook onversneden Blues Rock ’n Roll! Hun sound is rechttoe rechtaan, doorspekt met de typische groove van de jaren zeventig én een flinke dosis pure Rock ’n Roll energie! Binnen no time katapulteren ze u naar een zweterig bruin café, zo eentje met een doordringende geur van verschraald bier en bourbon, op een zwoele zomeravond. Die doordringende geur laten we voor uw en ons comfort achterwege, maar die zwoele zomeravond plannen we alvast in op donderdag 27 juni!

 

▸▸▸ 𝗧𝗛𝗜𝗦 𝗧𝗢𝗠𝗢𝗥𝗥𝗢𝗪
Mellow speelt een thuismatch, hetzelfde kan gezegd worden over This Tomorrow. Dit viertal zag in 2021 het levenslicht in een muffe en versleten kelder. Het contrast met hun muziek kon evenwel niet groter zijn. This Tomorrow gaat voor verfrissende en progressieve rock! Pakkende vocals die perfect balanceren op een volle bass, een gitaar die nu eens scheurt, dan weer beroert met een eindeloze en galmende riff. Dit voorjaar dropten ze hun eerste track, ‘Break The Cycle’, een eerste track die ons doet snakken naar meer!

______________________________

𝗔𝗙𝗧𝗘𝗥𝗣𝗔𝗥𝗧𝗬:
▸▸▸ 𝗖𝗥𝗘𝗔𝗠𝗣𝗜𝗢𝗡𝗘𝗘𝗥𝗦
Nog lekker even nakeuvelen over de optredens? Of zijn uw heupen nog niet vermoeid? Cream Pioneers at your service! Connaisseurs van het eerste uur. Golden oldies, filthy rock, nu en dan een welgemikte guilty pleasure en nieuwe schijven…
Geen brug te ver, als het niet swingt, dan scheurt het wel!

Gegevens

Datum:
27 juni
Tijd:
18:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Plectrum