Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Podcastfestival

23 juni @ 12:00 - 20:00

gratis

Na een zonovergoten eerste editie zijn we verheugd om u opnieuw te verwelkomen op het 2e Haspengouws Podcastfestival! Dit jaar belooft het evenement nog spectaculairder te worden met een boeiend programma en bijzondere gasten.
Onze gastheer Niele Dams en gastvrouw Céline Malyster zullen u door een dag vol inspirerende en educatieve podcasts leiden. We zijn trots om aan te kondigen dat Peter Berx van de populaire Nerdland wetenschapspodcast en Sterrin Smalbrugge, bekend van Sterrins Dierenencyclopedie, dit jaar onze speciale gasten zijn. Peter zal ons meenemen in de fascinerende wereld van wetenschap en technologie, terwijl Sterrin haar dierenweetjes op een speelse en leerzame manier naar de kinderoortjes brengt.
Mis dit unieke evenement niet en dompel uzelf onder in de wonderlijke wereld van podcasts. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op het 2e Haspengouws Podcastfestival!

Deelnemers

Sterrin’s Dierenencyclopedie

Met deze podcastserie ga je samen met ecologe Sterrin Smalbrugge op pad om alles te leren over de leukste, liefste en meest bijzondere dieren die er op de wereld bestaan. Elke week behandelt Sterrin samen met haar grote dierenvriend Mark een dier. Je leert onder andere waar het dier vandaan komt, wat het eet, waar het woont en waarom het dier zo belangrijk is. Dieren die je misschien al kent, maar ook zeker dieren waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Elke week weer een nieuw avontuur met Sterrin’s Dierenencyclopedie.

 

Beluister hier de laatste aflevering, #66: De Veelvraat

Peter Berx, panellid van de Nerdland Podcast

Maandelijks maken een hoop enthousiaste science nerds onder jolige leiding van Lieven Scheire een science-podcast! Een overzicht van het (voor hen toch) belangrijkste wetenschapsnieuws van de voorbije maand door een ongeregelde bende science freaks.

Peter Berx is als vast panellid van deze show specialist in insecten, Romeinen en alcoholstoken!

 

Luister hier naar het Nerdland Maandoverzicht!

Walhalla Podcast – “Van Lokaal tot Legendarisch”

De eerste aflevering van de Walhalla Podcast, live opgenomen tijdens het allereerste Haspengouwse podcast festival.

Hoe groei je van een ‘lokaal product’ naar een ‘legendarisch merk’? En moet dat eigenlijk wel?

Een gesprek met Bram Deltour van Lam Gin en Brecht Porreye van Pipo. Over merkpositionering, obstakels, groeipijnen, een ecosysteem en de kracht van familie.

 

Beluister de live-opname van vorig jaar hier!

BINK! Podcast

 

Dé onafhankelijke podcast voor en door STVV fans!

 

Beluister hier de laatste aflevering van seizoen 2

 

Criminel – Haspengouwse True Crime

De Criminel is het boek waarin de griffiers van de Tongerse rechtbank van 1831 tot nu de dossiers registreren die het assisenhof behandelt. Nu nog doet dit boek dienst als inventaris van de dossiers van het hof van assisen in Tongeren. Iedereen die onderzoek doet in het Rijksarchief van Hasselt, gebruikt de criminel om een dossier terug te vinden. 

Rombout Nijssen en Ina Vandewijer nemen je terug mee in de tijd en vertellen True Crime van in jouw straat, dorp of stad. Het zijn herkenbare universele menselijke verhalen waarmee iedereen zich betrokken zal voelen.

Beluister hier Aflevering 11: Minderjarige meisjes verkracht in Sint-Truiden 1923

DE PODCAST AVONTUREN VAN BELLA DE KOE

Deze onafhankelijke podcast bestaat uit een reeks verhaaltjes van een tiental minuten bestemd voor jonge kinderen van 5 tot 9 jaar oud en vertelt de avonturen van Bella de koe.

De verhalen zijn geschreven en ingesproken in het Nederlands, Frans en Engels door Kristien Kaelen.

De illustraties zijn van de hand van Sylviane Maisonny.

Regelmatig komen er nieuwe verhalen bij.

 

Vind hier de website van Bella De Koe!

Plantrekkers

Radiomakers Wederik De Backer en Lucas Derycke nodigen verschillende makers uit om zelf een stuk te maken. Radiomakers, tv-makers, journalisten, muzikanten en fictieschrijvers krijgen carte blanche.

Op deze manier wil ‘Plantrekkers’ een plaats zijn waar makers met elkaar en het publiek in aanraking komen. Een avontuurlijke plek, waar de luisteraar nooit echt weet wat te verwachten.

 

Beluister hier de Plantrekkers Podcast

Met dank aan onze partners

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
12:00 - 20:00
Kosten:
gratis

Organisator

Boris Lammens