Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vrijstaat Puur Natuur

23 juni @ 12:00 - 20:00

Gratis

Welkom bij Vrijstaat Puur Natuur!

Na het succes van vorig jaar, ondanks het slechte weer, hebben we besloten om ons evenement groter en beter te maken. Dit jaar zijn we trots op onze hoofdgasten: Nerdland-lid Peter Berx en Nederlands biologe en Expeditie Robinson-deelneemster Sterrin Smalbrugge.

Download hier het volledige programma van Vrijstaat Puur Natuur en het Podcastfestival!

Bedankt aan deze partners die deze prachtige dag gratis mogelijk maken!

Het programma 2024

Menz_Eros_insectensafari_12

Peter Berx, bekend van de Entomobiel en de Nerdland Maandoverzicht podcast, zal zijn geliefde insectensafari’s opnieuw starten. 

Dit jaar heeft hij het stadspark tot zijn beschikking, wat zijn tochten nog indrukwekkender maakt. 

 

Peter is een creatieve entomoloog die mensen graag laat zien hoe fascinerend insecten zijn, van biologische bestrijding tot bestuiving.

 

Sterrin Smalbrugge, een bekende Nederlandse herpetologe (reptielenspecialiste), zal een voorstelling geven speciaal voor kinderen tot 12 jaar. 

Ze verwacht ongeveer 150 kinderen voor een interactieve en boeiende presentatie over reptielen en hun rol in de natuur. Ook zal ze aanwezig zijn voor een interview op het podcastfestival, een signeersessie voor haar boeken en natuurlijk ook voor al jullie vragen. 

 

Doe zeker mee aan de tekenwedstrijd en misschien komt Sterrin op maandag wel langs in jouw klas!

Ook zal Prof. Kristien Brans van de Vrije Universiteit Brussel, samen met haar doctoraatsstudenten, een speciale BioTalks Vrijstaat sessie organiseren. Dit belooft een inspirerende en leerzame ervaring te worden voor volwassenen die hun nieuwsgierigheid willen voeden. Niet alledaagse weetjes en ideeën uit de doctoraatsstudies worden in mensentaal uitgelegd. Mis dit niet!

In de hele Vrijstaat zijn er activiteiten rond biologie, van interactieve workshops tot interessante tentoonstellingen. Bovendien vindt het Haspengouws podcastfestival op hetzelfde moment plaats, wat zorgt voor een overvloed aan inspirerende en leerrijke content. Je zult ogen en oren te kort komen om alles te zien en te horen op deze onvergetelijke dag.
We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen op dit natuuravontuur vol ontdekkingen en educatie. Tot dan!

Bekijk hier de foto's van vorig jaar.

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
12:00 - 20:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Boris Lammens